2008. január 6., vasárnap

2005. augusztus 10., szerda, Cóbreces – Unquera

Remekül indul a reggel, fél kilométerről rohanok vissza az útmutatóért. 33 kilométer a mai szakasz, a tegnapelőtti 43 után már nem is tűnik olyan gázosnak. Ez az utolsó napunk Cantabriában, és a tartomány mintha meg akarná mutatni a távozó zarándokoknak, hogy itt is vannak szép helyek. Az út továbbra is aszfalt (már belenyugodtam, hogy a cantabriaiak nem tűrik a puha felületeket), de végre erdőre hasonlító erdők, hegyre emlékeztető hegyek is feltűnnek. A városok pedig továbbra is mesések.

Comillasban pecsét a TI irodán, egy fiatal hölgy az utcán pedig mindent megtesz, hogy útbaigazítson minket, még a kocsijához is visszamegy a térképért. Imádom a spanyolokat. Különleges kedvességgel kezelik a zarándokokat, mintha szent megszállottaknak tekintenék őket.

A város után elered az eső. Kalap, esőkabát, hátizsák esővédő fel, a lábamat viszont nem védi semmi. Fél órán belül a szó szoros értelmében tökig elázok. Egy buszmegállóban kiakasztjuk magunkat száradni, és megvárjuk a zivatar végét.

Caránál, 15 km után albergue. Tele van, de azért pecsétet kérünk. Gyüjtőszenvedély, ugye…

Egész nap rettenetesen szarul haladunk, 3 órakor még csak San Vicente de la Barquerában vagyunk, 13 kilométerre a célunktól. Az eső sokat kivett belőlünk. A TI-ben begyűjtöm a pecséteket és felnézek a templomhoz, de az útmutató információjával ellentétben ott nem pecsételnek.

Végre beérünk Unquerába, Cantabria utolsó városába. Miközben az alberguét keresgéljük, egy alkoholista kinézetű tróger leszólít minket, és elvezet a szállásra. Szintén nem túl bizalomgerjesztő kollégájával együtt vezetik az alberguét, egy éjszaka fejenként 5 euro. A vizesblokk olyan amilyen, az épületet meg mintha folyamatosan tataroznák, de zarándokúton vagyunk, vagy miaszösz, és talán az első alkalommal alszunk kényelmes, kemény matracos ágyban.

A vádlim visszanyerte eredeti méretét, a pontarróni mutáns meztelencsiga mérge nem bírt az immunrendszeremmel.Előző nap---------------------------------------------------Következő nap

Nincsenek megjegyzések: